Resim Kulübü

"Neredeyse insanla yaşıttır sanat ve bir çeşit çalışmadır; çalışma ise sadece insana özgü bir eylemdir". Dolasıyla Sanat Eğitimi sürecinde Sanat Atölye çalışması, öğrencinin mekanı da kullanarak ve gerçeğe temas ederek aldığı bilgileri bir ürüne/esere/çalışmaya dönüştürme süreci eşsiz ve mutlaka deneyimlenmesi gereken bir süreçtir.

Resim kulübü çalışmalarımızda; sanatın anlam ve öneminin kavratılması, her öğrencinin ilgi ve yeteneğine göre resim yapması ve sanatsal faaliyetlere katılımının sağlanması, öğrencinin yeteneği, yaratıcılığı ve resim sevgisini geliştirmek, öğrencinin toplum içinde etkin yaşayabilmesi/entelektüel donanımını artırması/sosyal iletişim becerilerini-özgüvenini geliştirmesi için gerekli sanat haberlerinden haberdar olması ve sanatsal/sosyolojik becerilere sahip olmasına yardımcı olmak ve öğrencilerimizi toplum içerisinde sanata karşı duyarlı bireyler haline getirebilmek öncelikli amaçlarımızdır.

Sanat/kültür paylaşımlı bir platformda öğrencilerimizi bir araya getirerek daha fazla farklı bakış açısı görmeleri bu sayede de kendi özgün bakış açılarını kazanmaları, kendilerini ve başkalarını anlamaları, ruhsal olarak da iyileştirici/birleştirici/üretici olan sanattan daha çok faydalanmaları için iyi bir yol olacaktır.

Yayın: 22.06.2021 - Güncelleme: 11.09.2023 11:57 - Görüntülenme: 990