Ara

İELJA kulübümüz, okulumuz öğrencileriyle 1978 mezunumuz Atilla Köksal moderatörlüğünde “Finansal Okuryazarlık” eğitimi gerçekleştirdi. FODER (Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği) eğitimiyle; katılımcıların finans yönetimi, yatırımlar ve geleceğin ekonomisi hakkında sorularını yanıtlayarak girişimcilik ufuklarını genişletti.

Ara

Tarih Öğretmenimiz Ömer Arslan rehberliğinde , 9.Sınıf öğrencilerimizle klasik Osmanlı formu ile barok mimari ve süsleme detaylarının en iyi şekilde sentezlendiği ilk mimari yapı olan Nuruosmaniye Camisini ve çok başarılı bir restorasyon geçiren hünkar mahfilini ziyaret ettik.

Ara

1 Aralık Cuma akşamı öğrencilerimizle yayınlandığı dönemde ses getiren Fransiz yapımı KORO filmini izledik. Etkinliği düzenleyen Sinema Kulübü'ne teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz ile ilgili haber ve duyuruları resmi internet sitemizin yanı sıra sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

Ara

Öğrencilerimiz haftanın son ders gününde öğretmenimiz Ömer Arslan eşliliğinde tarih dersini Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak kullanılan tarihi Alay Köşkü’nde gerçekleştirdiler.Hem 700 yıllık yapıyı,hem de şahit olduğu önemli tarihi olayları yerinde öğrenme dinleme deneyimi edindiler.

Ara

Türkiye Zeka Vakfının düzenlemiş olduğu 28. Türkiye Zeka Oyunları yarışmasında okulumuz öğrencisi Barış NİŞANCI gençler kategorisinde  Türkiye 1. olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kas

9. sınıf öğrencilerimiz tarih öğretmeni Ömer Arslan Rehberliğiğinde,1600 yıllık Şerefiye Sarnıcını ve Unesco Dünya Mirası Listesinde yer alan Sultanahmet Meydanını gezerek tarihe tanıklık eden yapıları yerinde görerek öğrenme imkanı buldular.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda çoşkuyla kutlandı. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, herkesin öğretmenler gününü kutluyoruz.

Kas

Türk Sinema ve Tiyatrosunun duayen isimlerinden Altan Erkekli, İstanbul Erkek Lisesi Sinema Komitesi'nin düzenlediği söyleşi kapsamında okulumuzun öğrencileriyle bir araya geldi ve kendisine sorulan soruları yanıtladı. Bu keyifli söyleşi için Sayın Altan Erkekli'ye çok teşekkür ederiz.

Kas

Öğrencilerimiz Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen Türkiye 2023 İnnovasyon Haftasına katıldı.

Kas

Tiyatro Kulübümüz İltat, okulumuz 1969 yılı mezunu duayen tiyatrocu Hakan Altıner'i ziyaret etti. Değerli mezunumuza destekleri ve tiyatro ile dolu sohbeti için teşekkür ederiz.

Kas

İstanbul Erkek Lisesi Sosyal Bilimler Kulübü “Öteki” Temalı Çalıştayı 11-12 Kasım 2023 Tarihinde İstanbul Erkek Lisesi’nin Tarihi Binasında Gerçekleştirildi.

Kas

Her yıl olduğu gibi bu sene de tüm 9. sınıf öğrencilerimiz 10 Kasım´da Ata´sının huzurunda olmak için 9 Kasım 23.00´da okul bahçesinden hareket ettiler. 09.05´te ETNOGRAFYA MÜZESİ´nde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, daha sonra 1.Meclis, 2.Meclis ve Anıtkabir Gezisi ile son buldu. Sarı Siyahlılar her sene olduğu gibi bu sene de Ata'larını yad ettiler.

Kas

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 85. yıl dönümünde okulumuzda andık. Törenimiz saat 09.05´te öğrenci,öğretmen ve velilerimizin katılımı ile okul bahçesinde iki dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı. Ardından törenimiz okulumuz Celal Ferdi Salonunda devam etti.

Atamızı 85. ölüm yıldönümünde saygı, özlem ve minnetle yad ediyoruz.