23. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı 2012

Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı(IBO) 1990 yılından beri düzenlenen ve biyoloji dalında düzenlenen lise seviyesinde dünyada en saygın yarışmadır. Bu yarışmaya kendi ülkesinin uzun elemelerini geçmiş ve ülkesinde ilk 4 kişi arasına girebilmiş lise öğrencileri katılır. Ülkemizde ulusal takımın seçilmesi 3 aşama ve2 kamp gibi uzun bir süreçten oluşmaktadır. Ayrıca bu yarışmaya katılmaya hak kazanıp madalya alan öğrencilere TÜBİTAK tarafından devlet üniversitelerinin ilgili bölümlerine (Tıp, Genetik vs.) sınavsız giriş hakkı verilmektedir.

23. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı Singapur'un Singapur şehrinde 8-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlendi. 59 ülkeden 239 kişinin katıldığı yarışmaya, ülkemizden Ankara Üniversitesi ve ODTÜ'den 3 öğretim görevlisi eşliğinde 4 yarışmacı (Turan Kaya, Büşra Nur Delikkaya, Sencer Göklemez, Akile Ebrar Mirat) katıldı. Yarışma 4 deneyden oluşan ve 1,5 saatlik 4 oturumdan meydana gelen 6 saatlik pratik aşamadan ve 2 bölümden oluşan her biri yaklaşık 3 saatlik 2 teorik aşamadan oluştu.

Yarışma sonucunda okulumuz 12. sınıf öğrencilerindeni Sencer Göklemez( İEL '12) Mansiyon Ödülü'ne layık görüldü.

Yarışma hakkında detaylı bilgi için: www.ibo-info.org ve http://www.ibo2012.org/

Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 05.10.2023 23:10 - Görüntülenme: 2678