OKUL ORTAKLIĞI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen OKUL ORTAKLIĞI PROJESİ kapsamında Silifke İlker-Eren Çevik Anadolu Lisesi ile 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında yapılacak/yapılan çalışmalar aşağıdadır.

2023-2024 PLANLAMA TOPLANTISI

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili 7 Kasım 2023 Salı günü online toplantı yapılmıştır. Toplantı sırasında yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili alınan kararlar aşağıdadır.

1.       Patent, Faydalı Model, Marka, Tasarım Tescil konularında ortak çalışmalar yapılması

2.       Zümrelerin kullandığı öğretim yöntem ve tekniklerine yönelik çalışmalar. Her zümre en az 1 ortak çalışma gerçekleştirecek.

a.       Sporfeste katılım

b.       Ortak Resim Sergisi

c.       Müze ziyaretleri, Çevrimiçi ders planlama

d.       Dil Becerilerini Desteklemek için planlanacak etkinlikler

e.       Din Kültürü Öğretmenlerinin interaktif İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi ziyareti

f.        Şiir Dinletisi

g.       Sanal Resim Sergisi

h.       Tarık Buğra Öykü yarışmasına katılım

i.         Müzik ve Dans Klibi

3.       Ortak E- Twinning projesi çalışmaları yapılması

4.       Öğretmenlere yönelik ortak eğitimler planlanması

5.       Öğrencilere yönelik rehberlik çalışmaları planlanması

6.       Toplum Hizmeti Çalışmaları & Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

7.       Ortak yayın çalışmaları yapılması

8.       Okullar arası karşılıklı öğrenci ziyaretlerinde bulunulması

9.       Materyal desteği sağlama çalışmalarının yapılması kararlaştırılmıştır.

YAPILAN ÇALIŞMALAR

1-"KİTAP KUCAKLAŞMASI" PROJESİ

"Kitap Kucaklaşması" adlı projemiz sonucunda 29 koli (1516 adet kitap) kargo ile Ortak okulumuza gönderimi sağlandı.

07-02-2024

13. NUMUNE-İ TERAKKİ BİLİM HAFTASI ETKİNLİKLERİNE ONLİNE KATILIM

İstanbul Erkek Lisesi Bilim Etkinlikleri Komitesinin(İELBEK) düzenlediği 13. Numune-i Terakki Bilim Günleri 15-17 Ocak tarihlerinde okulumuzda gerçekleştirildi. Bu etkinlikler kapsamında 17 Ocak tarihinde "Yapay Zeka ve Robotlar" ve "Almanya'da Havacılık ve Uzay Mühendisliği" konulu söyleşilerİ düzenlendi.

İlk etkinlik olan "Yapay Zeka ve Robotlar" söyleşisine Zoom platformu üzerinden, akşam 19.30'da düzenlenen "Almanya'da  Havacılık ve Uzay Mühendisliği " konulu söyleşi ise Microsoft Teams üzerinden canlı olarak gerçekleştirilmiştir. Okulumuzda düzenlenen etkinliklere İlker Eren Çevik Anadolu Lisesi'nden katılım sağlanmıştır.

Yayın: 09.11.2023 - Güncelleme: 08.02.2024 19:24 - Görüntülenme: 205