OLİMPİYAT BAŞARIMIZ 2017

23-25 Mart 2017 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen Bilim Olimpiyatları Milli Takım Seçme Sınavı sonucunda Matematik dalında öğrencilerimizden M. Selahaddin Şentop, N. Giray Kuru, A. Alper Özüdoğru ve İlker Can Çiçek altı kişilik takıma girerek Temmuz ayında Brezilya'nın Rio de Jenario kentinde düzenlenecek olan 58. Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanmışlardır.

İstanbul Lisesi Olimpiyat tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Matematik Milli Takı-ma 4 öğrencisini birden göndererek Türkiye Rekoru kırmıştır.

24-07-2017

Bilgisayar dalında ise Atacan İyidoğan ve Ahmet Öztürk dört kişilik takıma gire-rek Temmuz ayında Tahran'da düzenlenecek olan 29. Uluslararası Bilgisayar Olimpiya-tı'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanmışlardır. Ayrıca Murat Kurnaz 'da dört kişilik yedek takıma seçilmiştir.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

24-07-2017

Yayın: 24.07.2017 - Güncelleme: 27.03.2023 10:13 - Görüntülenme: 5028