28. Balkan Matematik Olimpiyatı 2011

28. Balkan Matematik Olimpiyatı Romanya'nın Iaşi (Yaş) kentinde 4-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi.

Olimpiyata Balkan ülkelerinin yanı sıra Avrupa ve Asya ülkelerinden toplam 20 ülke katıldı.

Her ülkenin en fazla 6 öğrenci ile temsil edildiği olimpiyatlarda toplam 114 öğrenci yarıştı. 6 Mayıs 2011'de yapılan yarışma sınavında cebir, kombinatorik, sayılar teorisi ve geometri alanlarından sorular soruldu ve Romanya Akademik Komitesi tarafından değerlendirme yapıldı.

28. Balkan Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil eden 6 kişilik ekibimiz toplam 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Ülkemizi temsil eden takımda yer alan okulumuz öğrencilerinden Yiğit YARGIÇ ve Mehmet Efe AKENGİN Gümüş Madalya kazandı.

Türkiye katılan ülkeler arasında 2. sırada yer aldı.

Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 05.10.2023 23:10 - Görüntülenme: 2252