53. Uluslararası Matematik Olimpiyatı 2012

1959 yılından beri düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatı, dünya üzerindeki en saygın ve köklü bilim yarışmasıdır. 100'den fazla ülkeden 500'ün üstünde öğrencinin, ülkelerini temsilen milli takım olarak katılımlarıyla gerçekleşen yarışmada başarı alan öğrenciler, dünyanın en saygın üniversitelerinden kabul görmekte ve öğrencilere, TÜBİTAK tarafından Matematik ile ilgili üniversite alanlarına sınavsız geçiş hakkı verilmektedir.

53. Uluslararası Matematik Olimpiyatı, 6-16 Temmuz 2012 tarihleri arasında Arjantin´in Mar del Plata şehrinde yapıldı. Organizasyonda ülkemizden, Bilkent ve Ankara Üniversitesi'nden öğretim görevlilerinin denetiminde 6 kişilik milli takımımız (Mehmet Efe Akengin, Yunus Emre Demirci, Ufuk Kanat, Mehmet Sönmez, Berfin Şimşek ve Mehmet Akif Yıldız) yer aldı. 9 ve 10 Temmuz tarihlerinde yapılan dört buçuk saatlik iki oturum şeklinde yapılan sınavda 100 ülkeden 542 öğrenci ter döktü.

Yarışma sonucunda okulumuz 10-F öğrencisi Mehmet Efe Akengin, Gümüş Madalya ile ödüllendirildi, milli takımımız Dünya 12.si ve Avrupa 3.sü oldu.

Yarışma hakkında detaylı bilgi için: http://www.oma.org.ar/imo2012/

Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 05.10.2023 23:10 - Görüntülenme: 2616