Bilimsel Proje Yarışmaları

Öğrencilerimiz her yıl, ulusal ve uluslararası bilimsel proje yarışmalarına katılmak üzere Fen ve Sosyal Bilim alanlarında bilimsel projeler hazırlamaktadır. Ülkemizde düzenlenen başlıca bilimsel proje yarışmaları şunlardır:

• Intel ISEF - International Sience and Engineering Fair (Intel Uluslararası Bilim ve Teknoloji Fuarı)
  • The European Union Contest for Young Scientists (Avrupa Birliği Genç Bilim Adamları Yarışması)
  • TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması
  • MEF Okulları Ulusal Araştırma Projeleri Yarışması
  • İstanbul Geneli Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması

Bu yarışmalar içerisinde ulusal anlamda en önemlisi, TÜBİTAK tarafından düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması olup, uluslararası yarışmalara katılmaya hak kazanabilmek için bu yarışmada ciddi bir başarı göstermiş olmak gerekmektedir.

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması, her yıl 1969 yılından beri Bilgisayar, Biyoloji, Temel Fizik, Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji ve Tarih dallarında, TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca, ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenmektedir.

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması'nda başarı gösterenler, para ile ödüllendirilmekte ve Avrupa Birliği Genç Bilim Adamları Yarışması ve Intel Uluslararası Bilim ve Teknoloji Fuarı gibi yarışmalarda ülkemizi temsil etmeye hak kazanmaktadır. Uluslararası yarışmalarda derece alan öğrenciler ise, derece aldıkları alanlarda üniversite sınavsız geçiş, üniversite sınavında ek puan gibi haklar kazanmaktadır.

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması'nda detaylı bilgi için: www.projeyarismasi.org

Intel ISEF - International Sience and Engineering Fair

The European Union Contest for Young Scientists

2012 İstanbul Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması´nda İstanbul İkinciliği

3. Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması Finali 31 Mayıs – 1 Haziran 2012 tarihlerinde Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında gerçekleştirildi. Okulumuzu temsilen yarışma finaline kalan Emirhan Yasin Çetin ve Ahmet Hakan Özyurt, "Ptolemy Teoreminin Genellemesi ve Geometrik Problemlerde Uygulamaları" adlı proje ile İkincilik Ödülü kazandı.

Yarışma ve ödül töreni hakkında detaylı bilgi için:

2011 İstanbul Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması´nda İstanbul Birinciliği

2-3 Haziran tarihleri arasında Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından yarışma finali gerçekleştirilen II. Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması'na okulumuzu temsilen "İkinci Derece Ramanujan Asallarına Dair" adlı projeyle katılan Murat Barış Paksoy, Birincilik Ödülü kazandı.

Yarışma ve ödül töreni hakkında detaylı bilgi için:

2008 Avrupa Birliği Genç Bilim Adamları Yarışması´nda Ülkemizi Temsil Ettik

Mustafa Erkan Özateş ve Yiğit Bekir Kaya, yaptıkları "Labirentteki bir farenin davranışlarının bilgisayarda simülasyonu" adlı projeyle, 2005 yılında Avrupa Birliği Genç Bilim Adamları Yarışması'nda ülkemizi temsil etti.

2005 Avrupa Birliği Genç Bilim Adamları Yarışması´nda Ülkemizi Temsil Ettik

Serdar Karatekin ve Bilkan Erkmen, yaptıkları "Işığın hareketli ortamdaki yayılımını incelemeye yönelik yeni yöntemler" adlı projeyle, 2005 yılında Avrupa Birliği Genç Bilim Adamları Yarışması'nda ülkemizi temsil etti.

2004 Avrupa Birliği Genç Bilim Adamları Yarışması´nda Avrupa İkinciliği

Mehmet Halit Calayır ve Mehmet Çakan, yaptıkları "Depremin Şiddetini Hesaplayabilen Bir Sismograf" adlı projeyle, ülkemizi temsilen katıldıkları Avrupa Birliği Genç Bilim Adamları Yarışması'nda Avrupa İkincisi oldu.

Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 05.10.2023 23:08 - Görüntülenme: 15733