T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - İstanbul Erkek Lisesi

ERASMUS+ KÖŞESİ

OKULLAR ARASI STRATEJİK ORTAKLIKLAR

2016 - 1 - AT01 - KA219 – 016660

23-29 Ekim 2016 1. Uluslararası Proje Toplantısı

 

"Umuda Yolculuk"

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okullar arası stratejik ortaklıklar (KA219) kapsamında kabul edilmiş olan "Umuda Yolculuk" adlı projemizin irtibat toplantısı 23-29 Ekim 2016'da İtalya'nın Portici kentinde yapıldı.  Toplantıda, ortak ülkeler olan Avusturya, İspanya, Yunanistan, Türkiye ve ev sahibi İtalya yer aldı. Önümüzdeki iki yıl içerinde yapılacak hareketlilikler, hareketliliğe katılacak öğrenci sayısı, kalacak yer, ortaya çıkarılacak ürünler (broşür, kısa film, video, röportaj, Powerpoint sunumları..vb) , bütçe ve daha birçok konuda fikir birliğine varılıp, anlaşma imzalandı. Okulumuz, öğrenci grubuyla birlikte ilk ziyareti Mart ayında İtalya-Portici; ikinci ziyareti de gelecek yıl İspanya-Sevilla'ya gerçekleştirecek ve Nisan 2018'de de ortak ülkelerimizden Avusturya ve İspanya'ya ev sahipliği yapacaktır.

Proje konusunun  "göçmenlere karşı hoşgörü ve sosyal hayata dahil edilmeleri" olması dolayısıyla, iki yıl boyunca devam edecek olan projede öğrencilerden; AB'deki göçmen ve mültecilerin durum analizlerini yapıp, sebep-sonuç ilişkilerini incelemeleri, AB'ndeki kültürel çeşitlilik konusunda farkındalık geliştirmeleri, önyargı ve ırkçılığa karşı tabuları yıkmaları, geçmiş yaşantılarında problem yaşayan insanlara özellikle de göçmenlere karşı hoşgörü geliştirmeleri, BM'in mültecileri koruma kanunları ve insan hakları konusunda bilgi edinmeleri, dil becerilerini, sosyal yeterliliklerini, grup çalışma becerilerini üst düzeye taşımaları beklenmektedir.  Ayrıca Avrupa Birliği ülkelerinde yaşama konusunda yanlış beklentiler içinde olmamaları için "mülteci ve göçmenlere" daha net bir bakış açısı kazandırmak ve bu süreçte bulundukları ortama daha çabuk uyum sağlamaları konusunda onları desteklemek proje hedefleri arasındadır.

 

Ziyaret sırasında, katılımcıların bölgedeki tarihi ve turistik yerleri görme fırsatı da oldu. Son iş gününde, basının da katıldığı bir toplantı düzenlenip, veliler, öğrenciler ve öğretmenler proje hakkında bilgilendirildi. Uluslararası ilk toplantı, her açıdan faydalı olmuş ve ileriye dönük planlama açısından ortaklara daha net bir bakış açısı kazandırmıştır.

 

1. ULUSLARARASI PROJE TOPLANTISI (1. INTERNATIONAL PROJECT MEETING)

2. ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ II - PORTİCİ-NAPOLİ (STUDENT EXCHANGE)

3. İSPANYA - SEVİLLA

 

ERASMUS+ KÖŞESİ GÜNCELLEME

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.04.2017 - Güncelleme: 05.10.2023 23:18 - Görüntülenme: 11899
  Beğen | 10  kişi beğendi