T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - İstanbul Erkek Lisesi

Gazi Mustafa Kemal Dergisi

Gazi Mustafa Kemal Dergisi

 

Bir dergi hazırlamak istedik; O´nu anlamamakta ısrar edenlere, O´na sahip çıktığımızı göstermek; O´nu tanımaya daha yeni  başlayanlara yardımcı olmak için. Ve bu dergiyi bir 19 Mayıs´ta ulaştırdık sizlere, Sarı - Siyahlı gençlerin bir hediyesi olarak. Derginin adını "Gazi Mustafa Kemal" koyduk.

Her şeyin altında aslında yalnız onun "imzasının" olduğunu göstermek için. 
Öğrencilerimizden öğretmenlerimize, mezunlarımızdan velilerimize kadar birçok kişi çalıştı bu dergi için. Mezunlarımız okuldan ayrıldıkları ve öğrencilerimizin mezun olacakları tarihleri, geleneksel olarak, isimlerinin yanında (İEL...) şeklinde belirttik.
Çok zor bir çalışma oldu elbette. Sadece yazdığımız yazılar için değil, seçtiğimiz fotoğraflar için de büyük emek harcadık. Genellikle az bilinen fotoğraflarını kullanmayı tercih ettik. En iyisin yapmayı hedefliyorduk.
Çok yorulduk. Ama her seferinde O´nun, "Elbette yorulacaksınız. Benim istediğim, yorulmadan çalışmanız değil, yorulduğunuzda da çalışmaya devam etmenizdir." sözü ile doğrulduk yerimizde.
O´nu anlatmak kolay bir iş değildi. Dergide O´nu anlatırken hem "içimizden birini" anlatmaya çalıştık hem de düşünceleri ile çağının ötesine ulaşmış bir lideri. Bildiğimiz, ama çalışırken bir kez daha gördüğümüz; dergi içerisindeki tüm yazılarımızın onun bir tek cümlesinden bile daha aciz oluşudur. Yine de umarız ki başarmışızdır anlatmak istediklerimizi anlatmayı. 
Gazi Mustafa Kemal´i bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. O´nun izinden giden Kemalist gençler olmayı hedefliyoruz. Ve diyoruz ki; biz Kemalist gençlerin de vücutları elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyet´i ilelebet payidar kalacaktır!

SARI SİYAHLILAR NE SENDEN NE ESERİNDEN VAZGEÇER!

(Derginin "Birkaç Söz" kısmında Yayın Kurulu´nun kaleminden...)


(Gazi Mustafa Kemal dergisi; Başbakanlığa, Genelkurmay´a ve Milli Eğitim Bakanlığı´na; Türkiye´nin belli başlı okullarına, İstanbul Lisesi Camiasına gönderilmiş ve yankı uyandırmıştır.)


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2012 - Güncelleme: 05.10.2023 23:16 - Görüntülenme: 5950
  Beğen | 1  kişi beğendi