TÜBİTAK 2010

18. TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda 1 Altın, 4 Gümüş ve 1 Bronz Madalya kazandık

1993 yılından beri TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından, geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek ve genç yetenekleri teşvik etmek adına olimpiyat etkinlik ve yarışmaları düzenlenmektedir. Bu bağlamda düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları Final Yarışması/İkinci Aşama Sınavı sonucunda ulusal düzeyde Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Bilgisayar dallarında madalyalar verilmektedir. Madalya alan öğrencilere ayrıca para ödülü ve üniversite sınavında ek puan veriliyor.

Bu sene 27-28 Kasım 2010 tarihlerinde iki oturumda yazılı olarak düzenlenen bilim olimpiyatları sonucunda 1 Aralık günü TUBİTAK Genel Başkanı Nüket Yetiş ve pek çok devlet ve bilim adamının da katılımıyla Ulusal Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni yapılmıştır.

Yarışma sonucunda okulumuz öğrencileri 1 altın,4 gümüş ve 1 bronz madalya kazanmıştır:

• 11. sınıflardan Sencer Göklemez Biyoloji dalında Gümüş Madalya
  • 9. sınıflardan Mehmet Efe Akengin Matematik dalında Altın Madalya
  • 12. sınıflardan Yiğit Yargıç Matematik dalında Gümüş Madalya
  • 9. sınıflardan Zeyd Yusuf Köroğlu Matematik dalında Bronz Madalya
  • Hazırlık sınıflarından Süheyp Bilici Genç Matematik dalında Gümüş Madalya
  • Hazırlık sınıflarından Hakan Özyurt Genç Matematik dalında Gümüş Madalya

Okulumuz İstanbul Lisesi de toplam madalya sayısı olarak Bilim Olimpiyatları'nda en başarılı devlet okulu ve Matematik dalında ise en başarılı lise olmuştur.

Yarışma hakkında daha detaylı bilgi için: http://www.tubitak.gov.tr/sid/456/pid/453/index.htm

2010 Aralık: Tübitak Ulusal Matematik Olimpiyatları

Tübitak Matematik Takım Birinciliği

2010  Tübitak ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışması

Matematik: Evirtim

BİRİNCİLİK

( Mehmet Efe Akengin- Zeyd Yusuf Köroğlu )

Okulumuz Hazırlık E sınıfından Zeyd Yusuf Köroğlu ve Hazırlık G sınıfından Mehmet Efe Akengin, yaptıkları "Evirtim" adlı geometri projesiyle,  TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda Matematik dalında Türkiye Birincisi oldu.

Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 05.10.2023 23:13 - Görüntülenme: 2822