TÜBİTAK 2011

19.ULUSAL BİLİM OLİMPİYATINDA ÖĞRENCİLERİMİZ 2 GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI.

Genç yeteneklerin bilim dünyasına kazandırılması amacıyla, ortaöğretim kurumları ile ilköğretim kurumlarının sekizinci sınıflarına devam etmekte olan öğrencilere yönelik olarak 1993 yılından beri yapılan Ulusal Bilim Olimpiyatları, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar dallarında düzenleniyor.

Nisan ayı içinde düzenlenen Birinci Aşama Sınavlarında üstün başarı gösteren öğrenciler, yaz hazırlık kurslarında eğitildikten sonra İkinci Aşama Sınavlarına giriyor. İkinci Aşama Sınavlarında dereceye girenlere de madalya, para ödülü ve üniversite sınavında ek puan veriliyor.

2-3 Nisan 2011 tarihlerinde 28 il merkezi ve K.K.T.C'de yapılan 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavlarına 10882 öğrenci katılmıştır. Bu sınav sonucunda 242 öğrenci yaz hazırlık okuluna davet edildi ve toplam 258 öğrenci ikinci aşama sınavlarına katılmaya hak kazandı. İkinci Aşama Sınavları ise 3-4 Aralık 2011 tarihlerinde Ankara'da yapıldı.

Yarışma sonucunda okulumuz 12.sınıf öğrencilerinden Sencer Göklemez, Biyoloji dalında Gümüş Madalya ve 10.sınıf öğrencilerinden Mehmet Efe Akengin, Matematik dalında Gümüş Madalya kazanmıştır.

Yarışma hakkında detaylı bilgi için: http://www.tubitak.gov.tr/sid/0/cid/21311/index.htm

2011 Tübitak Ulusal Matematik takımı

2011 Tübitak Ulusal Matematik Takımı 6 kişiden oluşmaktadır.

Bu 6 öğrenciden ikisi İstanbul Lisesi´nden Mehmet Efe Akengin ve Yiğit Yargıç´tır.

Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 05.10.2023 23:13 - Görüntülenme: 3610