İSTANBUL / FATİH - İstanbul Erkek Lisesi

Ara

Değerli velilerimiz ve sevgili öğrenciler, Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan “Okul Ortaklığı” projesi kapsamında ortak okulumuz olan Silifke İlker Eren Çevik Anadolu Lisesinin kütüphanesi için kitap toplama kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Destekleriniz için teşekkür ederiz.

Ara

Sarıkamış Harekatının 109.yılında büyük bir katılımla ve saygıyla , “Sarıkamış Şehitlerini Anma Töreni”konferans salonumuzda gerçekleştirildi.

Tüm şehidlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ara

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi son sınıf öğrencilerinden mezunlarımız Didem Gülhan İEL'18 ve Mehmet Erinç Önal İEL'18, öğrencilerimize yönelik İlk Yardım Eğitimi vermişlerdir. Değerli mezunlarımıza teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Hazırlık-C sınıfı öğrencileri Almanca öğretmenlerimiz Mathias Burghardt ve Abdullah Ekinci ile Goethe-Institut Kütüphanesi'ni ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz kütüphane ve kütüphanede yapılabilen etkinliklerle ilgili bilgi edindiler.

Ara

Okul Satranç takımımız, 16- 17 Aralık tarihlerinde Kabataş Erkek Lisesinin düzenlemiş olduğu,liseler arası satranç turnuvasına katılım gösterdi. Turnuvada 4.olan okul takımımızı tebrik ediyoruz.

Ara

Okulumuz mezunu duayen tiyatrocu Hakan Altıner'69 16 Aralık Cumartesi günü tiyatro kulübümüz İLTAT'a yönelik tiyatro atölyesi gerçekleştirdi.  Fırtınalı ve soğuk havaya rağmen tiyatronun büyüsü ile sıcak bir atmosferde geçen etkinlik için değerli mezunumuza teşekkür ederiz.

Ara

Türk edebiyatının öncü ismi Gülten DAYIOĞLU, Okulumuz Kültür Kulübünün düzenlediği etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.

Ara

Okulumuz Sportfest Komitesi tarafından, basketbol,voleybol, futbol ve masa tenisi branşlarında düzenlenen  okul içi turnuvalar sona erdi. Çok çekişmeli ve eğlenceli geçen maçlar sonucunda dereceye giren takımlara madalyaları, yapılan ödül töreniyle takdim edildi. Katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin İstanbulspor bünyesinde kurdukları kürek takımı, eğitimlerine İBB Haliç Su Sporları Merkezinde haftada iki gün devam ediyor. Gençlerimize başarılar diliyoruz.

Ara

Okulumuz  Tarih öğretmeni Şükrü ABANOZ rehberliğinde 9 -D sınıfı  ile Sultanahmet meydanı  ve Çemberlitaş'ı gezerek yerinde Tarih derslerini gerçekleştirdik.

Ara

8 Aralık Cuma günü İEL JA kulübünün düzenlediği Asansör Yarışması, okulumuzdaki 17 kulübün temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Selim Erdem'in konuşma ve jürilik yaptığı etkinlikte, katılımcılar bir dakikalık hazırlıklı konuşmalarıyla yarıştılar. Birinci olan Robotik Kulübünü, ikinci olan Rota Kulübünü ve üçüncü olan Kısa Film Kulübünü tebrik ediyoruz.

Ara

İlkini okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Ferit Turan ile yaptığımız İstanbul Arkeololi Müzesi'ne bu gezimizde  öğrencilerimize Görsel Sanatlar Öğretmenlerimiz Kader Akçay, Ömer Atilla Atalay ve Müzik Öğretmeniz İsmet Bali rehberlik ettiler.  Bu gezilerde, öğrencilerimizin Anadolu uygarlıklarına ait kültür ve sanat hazinelerini tanımaları; kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından Müzeciliğin önemini kavramaları, sanat olgusunun kültür varlıkları ve oluşumunun ayrılmaz bir parçası olduğunu keşfetmişleri hedeflenmiştir.

Ara

Yeşilay tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik Teknoloji Bağımlılığı ve Tütün Bağımlılığı konularında seminer gerçekleştirildi. Yeşilay yetkililerine teşekkür ederiz.

Ara

İELJA kulübümüz, okulumuz öğrencileriyle 1978 mezunumuz Atilla Köksal moderatörlüğünde “Finansal Okuryazarlık” eğitimi gerçekleştirdi. FODER (Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği) eğitimiyle; katılımcıların finans yönetimi, yatırımlar ve geleceğin ekonomisi hakkında sorularını yanıtlayarak girişimcilik ufuklarını genişletti.

Ara

Tarih Öğretmenimiz Ömer Arslan rehberliğinde , 9.Sınıf öğrencilerimizle klasik Osmanlı formu ile barok mimari ve süsleme detaylarının en iyi şekilde sentezlendiği ilk mimari yapı olan Nuruosmaniye Camisini ve çok başarılı bir restorasyon geçiren hünkar mahfilini ziyaret ettik.