Ock

2023-2024 İstanbul Okul Sporları Satranç İl Birinciliği Bölge Turnuvasında , okul satranç A takımımız Gençler Genel kategorisinde bölge 3.sü olarak İstanbul finallerine katılmaya hak kazanmıştır.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Okulumuz tiyatro kulübü İltat, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever'i ziyaret ederek tiyatro ile dolu bir gün geçirdi. Değerli sanatçımıza okulumuz tiyatro kulübüne ilgisinden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz Anadolu Mektebi öğrencileri Ayet Nur Aras, Ahmet Arif Çakan, Duruşah Yapça, Merdan Güler, Nisa Nur Kayhanlı ve Zeynep Şentürk edebiyat öğretmenimiz Keramettin Topkara ile birlikte Mustafa Kutlu Söyleşisi'ne katıldılar. Okur-Yazar Buluşmaları kapsamında, Rami Kütüphanesinde gerçekleştirilen söyleşide İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen Anadolu Mektebi öğrencileri, hikâyelerinden tanıdıkları Kutlu'yla bizzat tanışma ve sohbet etme imkânı buldular. Öğrencilerimizi Anadolu Mektebi Projesi'nde yer aldıkları için tebrik ediyoruz.

Ock

8-10 Ocak 2024 tarihlerinde Dilimizin Zenginliği Projesi kapsamında İEL Kültür Komitesinin İstanbul Erkek Lisesinin görkemli binasında düzenlediği kitap fuarı geniş katılımla gerçekleştirilmiştir. Ayrıca okulumuzu ziyaret eden Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Muhammet Fatih ÇEPNİ kitap fuarımızı gezmiştir.

Kelimelerin gücünün farkında olan öğrencilerimizi kitaplarla buluşturmak için böyle güzel bir etkinliği tertip ettikleri için İEL Kültür Komitesine teşekkür ediyoruz.

Ara

Değerli velilerimiz ve sevgili öğrenciler, Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan “Okul Ortaklığı” projesi kapsamında ortak okulumuz olan Silifke İlker Eren Çevik Anadolu Lisesinin kütüphanesi için kitap toplama kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Destekleriniz için teşekkür ederiz.

Ara

Sarıkamış Harekatının 109.yılında büyük bir katılımla ve saygıyla , “Sarıkamış Şehitlerini Anma Töreni”konferans salonumuzda gerçekleştirildi.

Tüm şehidlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ara

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi son sınıf öğrencilerinden mezunlarımız Didem Gülhan İEL'18 ve Mehmet Erinç Önal İEL'18, öğrencilerimize yönelik İlk Yardım Eğitimi vermişlerdir. Değerli mezunlarımıza teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Hazırlık-C sınıfı öğrencileri Almanca öğretmenlerimiz Mathias Burghardt ve Abdullah Ekinci ile Goethe-Institut Kütüphanesi'ni ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz kütüphane ve kütüphanede yapılabilen etkinliklerle ilgili bilgi edindiler.

Ara

Okul Satranç takımımız, 16- 17 Aralık tarihlerinde Kabataş Erkek Lisesinin düzenlemiş olduğu,liseler arası satranç turnuvasına katılım gösterdi. Turnuvada 4.olan okul takımımızı tebrik ediyoruz.

Ara

Okulumuz mezunu duayen tiyatrocu Hakan Altıner'69 16 Aralık Cumartesi günü tiyatro kulübümüz İLTAT'a yönelik tiyatro atölyesi gerçekleştirdi.  Fırtınalı ve soğuk havaya rağmen tiyatronun büyüsü ile sıcak bir atmosferde geçen etkinlik için değerli mezunumuza teşekkür ederiz.

Ara

Türk edebiyatının öncü ismi Gülten DAYIOĞLU, Okulumuz Kültür Kulübünün düzenlediği etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.

Ara

Okulumuz Sportfest Komitesi tarafından, basketbol,voleybol, futbol ve masa tenisi branşlarında düzenlenen  okul içi turnuvalar sona erdi. Çok çekişmeli ve eğlenceli geçen maçlar sonucunda dereceye giren takımlara madalyaları, yapılan ödül töreniyle takdim edildi. Katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin İstanbulspor bünyesinde kurdukları kürek takımı, eğitimlerine İBB Haliç Su Sporları Merkezinde haftada iki gün devam ediyor. Gençlerimize başarılar diliyoruz.

Ara

Okulumuz  Tarih öğretmeni Şükrü ABANOZ rehberliğinde 9 -D sınıfı  ile Sultanahmet meydanı  ve Çemberlitaş'ı gezerek yerinde Tarih derslerini gerçekleştirdik.

Ara

8 Aralık Cuma günü İEL JA kulübünün düzenlediği Asansör Yarışması, okulumuzdaki 17 kulübün temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Selim Erdem'in konuşma ve jürilik yaptığı etkinlikte, katılımcılar bir dakikalık hazırlıklı konuşmalarıyla yarıştılar. Birinci olan Robotik Kulübünü, ikinci olan Rota Kulübünü ve üçüncü olan Kısa Film Kulübünü tebrik ediyoruz.