Ara

Türk edebiyatının öncü ismi Gülten DAYIOĞLU, Okulumuz Kültür Kulübünün düzenlediği etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.

Ara

Okulumuz Sportfest Komitesi tarafından, basketbol,voleybol, futbol ve masa tenisi branşlarında düzenlenen  okul içi turnuvalar sona erdi. Çok çekişmeli ve eğlenceli geçen maçlar sonucunda dereceye giren takımlara madalyaları, yapılan ödül töreniyle takdim edildi. Katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin İstanbulspor bünyesinde kurdukları kürek takımı, eğitimlerine İBB Haliç Su Sporları Merkezinde haftada iki gün devam ediyor. Gençlerimize başarılar diliyoruz.

Ara

Okulumuz  Tarih öğretmeni Şükrü ABANOZ rehberliğinde 9 -D sınıfı  ile Sultanahmet meydanı  ve Çemberlitaş'ı gezerek yerinde Tarih derslerini gerçekleştirdik.

Ara

8 Aralık Cuma günü İEL JA kulübünün düzenlediği Asansör Yarışması, okulumuzdaki 17 kulübün temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Selim Erdem'in konuşma ve jürilik yaptığı etkinlikte, katılımcılar bir dakikalık hazırlıklı konuşmalarıyla yarıştılar. Birinci olan Robotik Kulübünü, ikinci olan Rota Kulübünü ve üçüncü olan Kısa Film Kulübünü tebrik ediyoruz.

Ara

İlkini okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Ferit Turan ile yaptığımız İstanbul Arkeololi Müzesi'ne bu gezimizde  öğrencilerimize Görsel Sanatlar Öğretmenlerimiz Kader Akçay, Ömer Atilla Atalay ve Müzik Öğretmeniz İsmet Bali rehberlik ettiler.  Bu gezilerde, öğrencilerimizin Anadolu uygarlıklarına ait kültür ve sanat hazinelerini tanımaları; kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından Müzeciliğin önemini kavramaları, sanat olgusunun kültür varlıkları ve oluşumunun ayrılmaz bir parçası olduğunu keşfetmişleri hedeflenmiştir.

Ara

Yeşilay tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik Teknoloji Bağımlılığı ve Tütün Bağımlılığı konularında seminer gerçekleştirildi. Yeşilay yetkililerine teşekkür ederiz.

Ara

İELJA kulübümüz, okulumuz öğrencileriyle 1978 mezunumuz Atilla Köksal moderatörlüğünde “Finansal Okuryazarlık” eğitimi gerçekleştirdi. FODER (Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği) eğitimiyle; katılımcıların finans yönetimi, yatırımlar ve geleceğin ekonomisi hakkında sorularını yanıtlayarak girişimcilik ufuklarını genişletti.

Ara

Tarih Öğretmenimiz Ömer Arslan rehberliğinde , 9.Sınıf öğrencilerimizle klasik Osmanlı formu ile barok mimari ve süsleme detaylarının en iyi şekilde sentezlendiği ilk mimari yapı olan Nuruosmaniye Camisini ve çok başarılı bir restorasyon geçiren hünkar mahfilini ziyaret ettik.

Ara

1 Aralık Cuma akşamı öğrencilerimizle yayınlandığı dönemde ses getiren Fransiz yapımı KORO filmini izledik. Etkinliği düzenleyen Sinema Kulübü'ne teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz ile ilgili haber ve duyuruları resmi internet sitemizin yanı sıra sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

Ara

Öğrencilerimiz haftanın son ders gününde öğretmenimiz Ömer Arslan eşliliğinde tarih dersini Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak kullanılan tarihi Alay Köşkü’nde gerçekleştirdiler.Hem 700 yıllık yapıyı,hem de şahit olduğu önemli tarihi olayları yerinde öğrenme dinleme deneyimi edindiler.

Ara

Türkiye Zeka Vakfının düzenlemiş olduğu 28. Türkiye Zeka Oyunları yarışmasında okulumuz öğrencisi Barış NİŞANCI gençler kategorisinde  Türkiye 1. olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kas

9. sınıf öğrencilerimiz tarih öğretmeni Ömer Arslan Rehberliğiğinde,1600 yıllık Şerefiye Sarnıcını ve Unesco Dünya Mirası Listesinde yer alan Sultanahmet Meydanını gezerek tarihe tanıklık eden yapıları yerinde görerek öğrenme imkanı buldular.